Putin objavio: Rusija razvija novo oružje

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 09:33
FOTO: Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je danas govor na Istočnom ekonomskom forumu u ruskom gradu Vladivostoku gdje bi se nakon foruma trebao sastati i sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom koji je stigao u Rusiju.

Putin je rekao da Rusija razvija novo oružje.

Rusija razvija oružje s “laserskim, ultrasoničnim i radiofrekventnim mogućnostima”, šturo navodi ruska agencija Tass, a prenosi BBC.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un krenuo je iz Pjongjanga u Rusiju privatnim vlakom, izvijestili su u utorak državni mediji te objavili fotografije koje prikazuju da je najvjerojatnije otputovao u pratnji najviših predstavnika vojne industrije, diplomata i vojnih zapovjednika.

Kim je na putovanje tijekom kojega će se sastati s predsjednikom Vladimirom Putinom krenuo u nedjelju, izvijestila je državna novinska agencija KCNA.

Američki dužnosnici, koji su prvi govorili o mogućnosti toga posjeta, tvrde da će jedna od tema razgovora vjerojatno biti sporazum po kojemu će Sjeverna Koreja isporučivati Rusiji oružje za rat u Ukrajini.

I Moskva i Pjongjang opovrgnuli su prijašnje američke optužbe da su sklopili sporazume o oružju, ali obje su zemlje ustvrdile da će jačati obrambene veze.

Posljednji Kimov posjet bio je Vladivostoku 2019., na prvom samitu s Putinom, nakon što su propali pregovori s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom o odustajanju Sjeverne Koreje od nuklearnog programa.

Komentirajte prvi

New Report

Close