Britanac ‘otkrio’ najjeftiniji hrvatski grad: Nalazi se pola sata od Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2023. u 08:54
Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Dok cijene u Hrvatskoj postaju sve češće predmet rasprave, britanski stanovnik Hvara, Paul Bradbury, istražio je gdje se krije najjeftiniji grad u zemlji.

Nakon niza vijesti o visokim cijenama u Hrvatskoj i zgražavanja domaćih i stranih medija, Bradbury se zapitao postoji li negdje suprotno – mjesto gdje se osnovne stvari, poput piva, pizze i sladoleda, mogu pronaći po prihvatljivim cijenama.

“Nedavno sam posjetio bar u Dalmaciji gdje je 0,5 litarska bočica Karlovačkog stajala četiri eura. Nabavna cijena za taj proizvod je 1,05 eura s PDV-om. Ne kritiziram, samo navodim, nemam nikakvog iskustva u vođenju kafića. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cijena piva svela na iznenađujuće niskih 1,80 eura”, piše Bradbury za Total Croatia News.

Nakon istraživanja lokalnih restorana, otkrio je da se u Oroslavlju cijene obroka značajno razlikuju. Tamo se, kaže, mogu pronaći pizze već od 7,20 eura, veliko pivo za 1,80 eura i sladoled za 1,20 eura. Ukupni trošak za takav obrok iznosi svega 10,20 eura. “Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino”, piše Britanac te naveo da nije riječ o malim pizzama već onakvima od kojih se osoba može najesti.

Bradbury postavlja pitanje je li Oroslavlje možda najjeftiniji grad u Hrvatskoj kada je riječ o cijenama restoranske pizze, piva i sladoleda. “Dakle, izazov je postavljen. Imamo 10,20 eura za pobijediti. Je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj za pizzu, pivo i sladoled ili možete bolje…”, zaključuje svoj tekst.

Komentirajte prvi

New Report

Close