Na stečajnoj dražbi im prodali trofeje, novi klub spasio ih otkupom

Autor: Damir Mrvec/VL , 17. kolovoz 2023. u 07:00
Foto: LUKA STANZL/PIXSELL

Čak 147 predmeta iz vlasništva prvog osvajača hrvatskog kupa Inkera iz Zaprešića prodano je za 3000 eura.

Godinu dana nakon što je ugašen nogometni klub Inter Zaprešić, održana je dražba svih trofeja popularnih “keramičara”, kluba iza kojeg je u vrijeme države kao sponzor stajala nekadašnja Jugokeramika.

Ukupno je na prodaji bilo 147 komada predmeta, od brojnih trofeja do arhivskih fotografija, procijenjenih na 4000 eura. Stečajna upraviteljica Snježana Hopp podnijela je izvješće u kojem se ističu svi predmeti koji su “na bubnju” prodani za 3000 eura. Navedeno je i da su prije otvaranja stečaja od strane dužnika otuđena dva automobila – Opel Astru iz 2008. i Mazdu 6 iz 2016.

Ledomat za 80 eura
Prodaja je evidentirana u poslovnim knjigama stečajnog dužnika, a plaćanja su izvršena prijebojem. Osim toga, prodana su i dva kontejnera koja su bili korišteni kao sportske svlačionice, dvije kosilice trave, stroj za održavanje terena, a naknadno je prodana i klupska perilica rublja te ledomat, i to za samo 80 eura.
“Nema brige, sve te predmete, a tu mislim na pehare, medalje, trofeje i fotografije, kupio je novoosnovani klub NK Inker. Svi predmeti ostali su tamo gdje su bili i prije, u prostorima stadiona”, rekao je Lovro Benčević, predsjednik kluba i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića.
A gdje se nalazi najvažniji trofej – Rabuzinovo sunce? To je trofej koji je klub osvojio 1992. godine pobijedivši u dvije utakmice Dinamo, tada pod imenom HAŠK Građanski, u finalu prvog Hrvatskog nogometnog kupa? “Na sigurnom je, u mom uredu”, kaže klupski predsjednik.
Inter iz Zaprešića osnovan je 1929. godine i djelovao je sve do 2022. godine.
Među najveće uspjehe kluba uz osvajanje prvoga hrvatskog kupa, ubrajaju se i osvajanje turnira Slobodna Hrvatska 1991. Zaprešićani su i triput osvajali Drugu HNL, za što su se također dodjeljivali trofeji.
Za klub su igrali hrvatski reprezentativci Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Mihael Mikić, Eduardo da Silva i Zvonimir Soldo, a među poznatijim trenerima klub su vodili Ante Čačić, Josip Kuže, Zorislav Srebrić i Samir Toplak. Klub je kroz povijest promijenio nekoliko imena: Sava, Jelačić, Jugokeramika, INKER, Inter Zaprešić. Nakon njegovog gašenja, Zaprešić je ubrzo dobio novi klub koji se zove NK Inker te je stoga morao krenuti iz najnižeg, šestog ranga hrvatskog nogometa.
Ostali stadion, kuglana… 
Stadionom u Zaprešiću sada upravalja Zajednica sportskih udruga grada Zaprešića kao i teniskim terenima i dvoranom kroz SRC Zaprešić. A kuglana? “Ona nema veze s nama. Njome upravlja kuglački klub Zaprešić”, istaknuo je Lovro Benčević.

Komentirajte prvi

New Report

Close