Lidl će prve trgovine u Makedoniji otvoriti 2026.

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2023. u 07:00
Foto: K. Š. Fabac/PIXSELL

Osim kupnje zemljišta za izgradnju trgovina, u oglasima za posao neprestano se traže osobe koje bi se zaposlile u planiranom logističkom centru.

Maloprodajni lanac Lidl, dio njemačke Schwarz grupe, priprema se za početak poslovanja u Makedoniji. Neslužbeno se spominje 2026. godina kada će makedonski kupci moći kupovati u Lidlovim trgovinama.

Osim kupnje zemljišta za izgradnju trgovina, u oglasima za posao neprestano se traže osobe koje bi se zaposlile u planiranom logističkom centru, najvjerojatnije u Kumanovu te trgovinama koje bi se otvarale u nekoliko gradova diljem zemlje.

Ovih je dana najavljeno da će u Bitoli započeti gradnja prve Lidlove trgovine. Čak je objavljen i datum (3. kolovoza) početka radova na jednoj od dvije kupljene parcele u Bitoli. Prema informacijama portala bitolanews.mk, Lidl market će se nalaziti na kružnom toku “Dulie”, na mjestu stare mljekare, ispod Židovskog groblja.

Prema istom izvoru, građevinske ekipe nedavno su očistile prostor koji je ograđen i postavile građevinsku ploču na kojoj piše da će tržnica biti izgrađena godinu dana, do 3. kolovoza 2024., da je izvođač radova “Fabrika Karposh” AD Skoplje, a projektant “Ivanov inženjering” iz Bitole, prenosi Večer.

European Supermarket Magazine (ESM), sa sjedištem u irskoj prijestolnici Dublinu, nedavno je objavio da će Lidl otvoriti trgovinu u turističkom središtu Ohrida, u blizini novog autobusnog kolodvora. Iz tvrtke Lidl u Makedoniji, ovu informaciju nisu željeli ni potvrditi ni demantirati. Kažu, kad budu imali što podijeliti s javnošću, bit će i učinjeno.

U međuvremenu se objavljuju oglasi za zapošljavanje ljudi za rad. Kako je vidljivo iz ovih dana objavljenih oglasa, plaće se nude od 20.922 denara za administrativna zanimanja, 39.113 denara za koordinatore projekata do 45.517 denara za informatičku podršku i informatičke stručnjake.

Prema neslužbenim informacijama, već su angažirani kadrovi na ključnim pozicijama, a obuka za nove zaposlenike uglavnom se provodi u Lidlovim trgovinama u Bugarskoj, te na nekim lokacijama u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close