FEAL proširio kapacitete novom linijom za prešanje

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

U više od 40 godina poslovanja FEAL je izrastao u globalno prisutnog proizvođača.

Kao i prethodnih godina, FEAL je i u 2023. godini započeo s realizacijom velikih planova i investicija. Naime, sredinom ovog mjeseca u FEAL-u je instalirana nova linija za prešanje od 35 MN. Liniju za prešanje instalirala je eminentna španjolska tvrtka Gia koja je isporučila kompletnu opremu za novi dio pogona.

U nešto više od godinu dana izgradnje, na zemljištu površine 17.000 m2, u neposrednoj blizini postojećih proizvodnih pogona, izgrađena je hala potrebna za novu opremu. U sklopu nje nalazi se i moderno skladište profila za potrebe proizvodnje nove preše koja će uskoro početi raditi punim kapacitetom. Snaga nove preše je 3500 tona i prvenstveno je namijenjena za industrijski asortiman proizvoda.

U više od 40 godina poslovanja FEAL je izrastao u globalno prisutnog proizvođača, koji otvaranjem novog pogona, najsuvremenijom opremom i iskusnim zaposlenicima omogućuje daljnji rast na tržištu.

Preša 35 MN šesta je linija za prešanje profila unutar FEAL-a, a njezinim puštanjem u rad proizvodni kapacitet će se povećati za dodatnih 15.000 tona.

Uz uspješnu montažu linije za prešanje, uskoro se očekuje i završetak radova na novom pogonu u Cernom kod Ljubuškog. Ovaj pogon bit će namijenjen strojnoj obradi profila i proizvodnji montažnih aluminijskih podkonstrukcija za solarne elektrane, kao i dijelova za iste.

Što se tiče ulaganja u susjednu Republiku Hrvatsku, u tijeku je izgradnja potpuno novog proizvodnog pogona u Karlovcu, na što su u FEAL-u iznimno ponosni. Već sljedeće ljeto bit će tu pogon za prešanje, plastificiranje i strojnu obradu građevinskih profila za potrebe hrvatskog tržišta i šire. Ovom ukupno sedmom prešom zaokružuje se dvogodišnji ciklus ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta.

Komentirajte prvi

New Report

Close