Promovirali povrće, džemove, sokove… ‘Arapsko tržište među najzahtjevnijima’

Autor: Miroslav Kuskunović , 29. lipanj 2023. u 06:33
Srpske tvrtke imale su više od 500 bilateralnih sastanaka s potencijalnim kupcima/PD

Uspješan nastup petnaest srpskih firmi koje su se predstavile na sajmu u Rijadu. The Saudi Food Show u Rijadu okupio je više od 500 izlagača i 14.000 stručnih posjetitelja.

Kompanije iz Srbije uspješno su predstavile izvoznu ponudu na Prvom međunarodnom sajmu prehrambene industrije The Saudi Food Show koji je održan u Rijadu od 20. do 22. lipnja.

Srpske tvrtke imale su više od 500 bilateralnih sastanaka s potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima, a prvi dojmovi sa  sajma o mogućnosti plasmana proizvoda na ovo zahtjevno tržište su više nego pozitivni, objavila je Privredna komora Srbije.

Dolazak ministra
Uz podršku Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, na Nacionalnom paviljonu Srbije svjetskoj publici u Rijadu predstavile su se kompanije: Sirogojno Company, ITN Group, Master Food, Master Fruits, Cold Presssok, Damar Confit, Select Fruit, Drenovac, Laki, Budimka, Celanova Agro, Stanić,  Agranela, Yumis, Mlekara Ub.

Antolović

Sajam u Arabiji najznačajnija je izložba u ovom sektoru na svijetu i zato je jako značajno sudjelovanje srpskih kompanija.

Promovirana je ponuda smrznutog voća i povrća, svježeg voća, organskih džemova, sokova, prerađenog i smrznutog voća, suhog i čokoladiranog voća i mliječnih proizvoda. Održani su susreti i sastanci proizvođača i izvoznika i stručnjaka najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznika i distributera, kao i promocije najnovijih proizvodnih i prerađivačkih trendova i logističkih rješenja u ovoj industriji. Sajam je otvorio ministar industrije i mineralnih resursa Bandar bin Ibrahim Alkhorayef koji je posjetio srpski štand.

“Sajam prehrambenih proizvoda u Saudijskoj Arabiji najznačajnija je izložba u ovom sektoru na svijetu i zato je jako značajno sudjelovanje srpskih kompanija na ovom sajmu. U Rijadu su bile ne samo najveće kompanije iz ovih sektora, već su predstavljeni i najnoviji trendovi u proizvodnji hrane, voća i povrća”, kaže Maja Antolović, direktorica Predstavništva Privredne komora Srbije u Dubaiju. Ocjenjuje da je tijekom posjeta Nacionalnom štandu Srbije na sajmu bila jako dobra.

“Sajam je idealna  prilika za predstavljanje domaćih proizvoda, razgovore s najvećim dobavljačima i distributerima, ali je i šansa da se naše kompanije upoznaju sa zahtjevima ovog tržišta. Tržište Saudijske Arabije jedno je od najprivlačnijih, ali i najzahtjevnijih na Bliskom istoku. Ukoliko želite da svoje proizvode prodajete na ovom tržištu, jednostavno morate biti najbolji u svom poslu.

Naše kompanije, uz dobru organizaciju, imaju šansu da na ovo tržište plasiraju prije svega smrznuto voće i povrće te svježe voće i u tome imaju punu podršku predstavništva Privredne komore Srbije u Dubaiju koje pokriva i tržište Saudijske Arabije”, kaže Antolović.

Devetnaest zemalja
Pored Srbije, na ovom sajmu predstavili su se Indija, Egipat, Jordan, Italija, Rusija, Nizozemska, Turska, Indonezija, Tajland, Portugal, Velika Britanija, SAD, Kina, Grčka, UAE, Australija, Bahrein i Egipat. The Saudi Food Show u Rijadu okupio je više od 500 izlagača i preko 14.000 stručnih posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close