Vraća se najveće ulaganje u hrvatski turizam od 130 mil. eura, zaustavljeno u pandemiji i krizi

Autor: Marija Crnjak , 28. lipanj 2023. u 12:32

Ovo ulaganje Valamara predstavlja najveće i najznačajnije pojedinačno ulaganje u hrvatski turizam, čime će zona Pical postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona, kažu u kompaniji.

Nadzorni odbor Valamar rivijere odobrio je na današnjoj sjednici ponovno pokretanje ulaganja u Projekt Pinea, ukupne vrijednosti 130 milijuna eura, čija je izgradnja započeta 2019. godine, objavila je kompanija danas na Zagrebačkoj burzi. Ovu ambicioznu investiciju je privremeno obustavila pandemija covida u ožujku 2020. godine, a potom i energetska kriza, inflacija i usporavanja gospodarskog rasta.

Kako je svojedobno objavljeno, Projekt Pinea predviđa izgradnju Pinea Valamar Collection Resorta, luksuznog cjelogodišnjeg ljetovališta s pet zvjezdica u zoni Pical u Poreču, kapaciteta oko 500 smještajnih jedinica i nizom sadržaja za cjelogodišnji turizam visoke kvalitete.

Odobrene su pripremne aktivnosti, koje uključuju izmjenu i dopunu projektne dokumentacije, osiguranje financiranja i ugovaranje nastavka izgradnje projekta. Ovo ulaganje Valamara predstavlja najveće i najznačajnije pojedinačno ulaganje u hrvatski turizam, čime će zona Pical postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Republici Hrvatskoj, a Valamar nastavlja s održivom strategijom razvoja turističkih proizvoda i sadržaja visoke dodane vrijednosti, kažu u kompaniji.

Nadzorni odbor Društva dao je i prethodno odobrenje investicija za 2024. godinu u iznosu od 28,7 milijuna eura, a konačna odluka o investicijama za 2024. godinu bit će donesena do kraja godine.

Kompanija je odlučila i dodatno nagrađivati svoj menadžment, donijevši dugoročni plan nagrađivanja ključnih rukovoditelja u dionicama
Društva u razdoblju od 2023. do 2026. godine. Kako pojašnjavaju u objavi, time se potiče lojalnost, usmjerenost na ostvarivanje
poslovnih ciljeva i povećanje vrijednosti za dioničare.

Vrijednost programa za nagrađivanje određena je prema godišnjem povećanju tržišne kapitalizacije i godišnjem povećanju poslovne vrijednosti Društva, a ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima
u toj godini.

Komentirajte prvi

New Report

Close