Poništen natječaj: Ada ostaje raj za nudiste

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2023. u 05:00
Foto: Shutterstock

Natječaj je objavljen na stranicama Morskog dobra 5. lipnja.

Javno poduzeće za upravljanje morskim dobrom poništilo je javni oglas za podnošenje ponuda za zakup javnih kupališta prema Izmjenama i dopunama Atlasa crnogorskih plaža i kupališta za period od 2019. do 2023. godine, saznaju podgoričke “Vijesti”.

Natječaj je objavljen na stranicama Morskog dobra 5. lipnja. Prema istim informacijama, Morsko dobro je o tome obavijestilo HTP Ulcinjska rivijera budući da je predmet oglasa za zakup bio i dio plaže na Adi u blizini nudističkog naselja, kojom upravlja hotelijer iz Ulcinja.

Barem privremeno prekinuta je priča o najmu javno-obiteljskog bazena koja je izazvala žestoke reakcije javnosti, dijela civilnog sektora i ljubitelja Evine nošnje i jedinstvenog nudističkog, odnosno naturističkog kompleksa..

Na natječaju se daje u zakup plaža u dužini od 103 metra, površine 1.602 četvorna metra, prema ušću Bojane. U sklopu kupališta oglasom je predviđena instalacija beach bara površine 18m2 i terase površine 50m2, te konzervatora za sladoled. Minimalna cijena sezonskog korištenja/zakupa bila je 5,72 tisuće eura plus PDV.

Prethodno je Upravni odbor Ulcinjske rivijere poništio natječaj za iznajmljivanje kuća na Adi. U dugoročni najam od 25 godina ponuđene su 34 kuće po početnoj cijeni od 1,39 milijuna eura s PDV-om. Natječaj je izazvao veliko negodovanje lokalne zajednice koje upravo u naturizmu vide glavni turistički adut Ade Bojane. 

Komentirajte prvi

New Report

Close