Ulje je neophodna namirnica u kuhinji, no nažalost, njegova cijena baš i nije jeftina. Upravo iz tog razloga, nije loše znati kako sačuvati ulje nakon što ste s njim već pekli. Naime, ako niste znali, ulje koje ste prethodno koristili za prženje i pečenje moguće je ponovo upotrijebiti. ali trebali biste obratiti pažnju na to kako ga pravilno sačuvati sljedeće upotrebe, piše Tasting Table, a prenosi Večernji.
Kada završite s prženjem, pustite da se ulje ohladi. Kada dosegne sigurnu temperaturu, odvojite komadiće hrane koji su ostali u njemu. Zatim postavite fino cjedilo ili gazu preko posude u kojoj ga namjeravate pohraniti i procijedite ulje. Budite oprezni prilikom ulijevanja, jer na dnu friteze mogu biti veći komadi otpadaka. Odbacite ih zasebno.
Nakon toga, čuvajte ulje u zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu. Ne postoji službeno pravilo o tome koliko puta možete ponovno upotrijebiti ulje; međutim, pokvarit će se što ga više koristite, a to onda neće biti ni ukusno, a niti sigurno. Ako je zamućeno, ima čudan miris ili se na njemu stvorio sloj filma, vrijeme je da ga zamijenite novim uljem.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu