Ne biste trebali jesti proklijale krumpire jer to znači da su proizveli prirodne toksine.
‘Krumpiri niču kada su izloženi toplom okruženju, oko 20°C ili višoj’, kaže registrirani nutricionist Rahaf Al Bochi, vlasnik Olive Tree Nutrition i glasnogovornik Akademije za prehranu i dijetetiku, ‘Proklijali krumpir proizvodi kemijski solanin, koji može biti otrovan ako se konzumira’.
Ako krumpir ima samo male klice i još uvijek je čvrst, možete ukloniti klice i odrezati sva meka mjesta te pojesti ostatak gomolja.
Ali, idealni uvjeti skladištenja mogu učiniti da ovo popularno povrće traje mnogo dulje, prenosi Simply Recipes.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu