Prženi krumpirići i pomfrit omiljeni su prilozi većini i mladih i starih ljudi, ali mnogi nisu svjesni koliko je ta hrana zapravo štetna i kakve sve zdravstvene probleme može uzrokovati, piše Klik.hr.
Istraživanja su pokazala da visok unos pržene hrane, uključujući pomfrit i prženi krumpir, može biti povezan s povećanim rizikom od razvoja određenih vrsta raka, uključujući rak crijeva, gušterače i dojke. To je zbog činjenice da prženje hrane stvara karcinogene spojeve koji mogu biti štetni za zdravlje.
Zaključak je da je konzumiranje pomfrita i prženog krumpira nezdravo i može dovesti do niza zdravstvenih problema. Ako želite održati svoje zdravlje, preporučuje se smanjiti unos ove hrane i odabrati zdravije alternative poput pečenog krumpira, salate ili povrća na pari.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu