Kava je bez sumnje jedan od omiljenih napitaka većine ljudi i mnogi ne mogu ni zamisliti početak dana bez nje. Međutim, nutricionistica Mackenzie Burgess naglašava kako postoje određeni dodaci koje ljudi često stavljaju u kavu, a ona ih ne preporučuje.
Iako brojna istraživanja pokazuju da dnevno konzumiranje kave smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2, poboljšava budnost i može nam pomoći da bolje rješavamo probleme i kreativno mislimo. Ipak, dodavanje određenih stvari u šalicu kave može poništiti neke od dobrobiti, piše B92.
Ovo su tri stvari za koje Mackenzie kaže da ih ne bismo smjeli stavljati u kavu ako nastojimo zadržati njene zdravstvene prednosti:
– vrhnje za kavu
– šećer
– umjetne zaslađivače
Kako objašnjava nutricionistica, ovi dodaci mogu dovesti do povećanog rizika od dijabetesa i srčanih bolesti, poništavajući pritom sve dobrobiti koje nam kava pruža.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu