Sir je jedna od namirnica koje imaju kratak rok trajanja. Osim toga, mogu se brzo pokvariti i prije, jer se vrlo često rade greške prilikom njegovog spremanja u hladnjaku. Stoga, je poželjno obratiti pažnju na tri najveće greške koje ljudi rade prilikom skladištenja sireva, kako bi ovaj proizvod mogli iskoristiti dok još uvijek ima svoj jedinstveni okus i strukturu, piše Klixba.
Umotavanje sira u plastičnu foliju
Kada kupujemo sir, obično nam ga prodavači umotaju u plastičnu foliju pa je stoga jasno otkud navika da to radimo i kod kuće. Najbolji način je da zamotate sir u neki propusni materijal, kako bi sir mogao “disati”. Osim toga, plastiku treba izbjegavati jer može dati neobičan okus siru.
Čuvanje sira u najhladnijem dijelu frižidera
Kada je riječ o čuvanju sira u frižideru, važnu ulogu ima i sama temperatura. Kao najbolje mjesto za skladištenje sira u hladnjaku navodi se ladica koja se nalazi na dnu hladnjaka. Sirevi vole mjesta na kojima ima više vlage, a to je dobro, jer ga se neće previše isušiti.
Zamrzavate sir
Budući da se mnogi proizvodi mogu zamrznuti, mnogi idu logikom da ovo pravilo vrijedi i za sireve. Međutim, to je svježi proizvod kojeg isključivo trebate držati u hladnjaku. Jednom kada ga odmrznete, on gubi svoju strukturu i okus, a vrlo često i miris.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu