Građani Srbije ipak su u posljednjih nekoliko mjeseci morali smanjiti odlaske u ugostiteljske objekte, a razlozi za to su itekako očiti.
Cijene ugostiteljskih usluga u Srbiji u ožujku ove godine bile su, naime, 17,4 posto veće nego u isto vrijeme prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Hrana u ugostiteljskim objektima poskupjela je 17,9 posto, a najviše su poskupjela variva – 21,3 posto te topla i hladna predjela i salate – u prosjeku za po 20,3 posto.
Kolači su prosječno skuplji 19,1 posto, kruh 18,9 posto, pečenja i jela po narudžbi 18,7 posto, bezalkoholni napitci 16 posto, alkoholna pića su skuplja 14,2 posto, gotova jela 13,4 posto, a prenoćište 19,7 posto.
Ugostiteljske usluge u Vojvodini su skuplje u prosjeku 20,5 posto, pri čemu su cijene hrane povećane za 24,7 posto, objavio je Republički zavod za statistiku. Prema navodima RZS, prate se cijene usluga u hotelima i restoranima, u ukupno 96 ugostiteljskih objekata.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu