Nenad Bakić prodao veliki paket dionica Varteksa: ‘Ova je investicija za mene prošla jako loše financijski’

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2023. u 08:24
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL"n "n

Transakcija je, kako je navedeno u obavijesti, obavljena izvan službenog mjesta trgovanja.

Nenad Bakić, dosad najveći pojedinačni dioničar Varteksa, s udjelom od 39,38 posto u glasačkim pravima, prodao je veliki paket svojih dionica Marku Vučijeviću, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

Dubrovčanin Vučijević, inače vlasnik tvrtke Global Consulting & Intelligence sa sjedištem u Zagrebu, time je postao vlasnikom 24,91 posto udjela u Varteksu, dok je Bakiću ostalo nešto preko 727 tisuća dionica Varteksa, koje mu omogućavaju 14,47 posto glasačkih prava.

Transakcija je, kako je navedeno u obavijesti, obavljena izvan službenog mjesta trgovanja, temeljem Ugovora o prijenosu dionica sklopljenog 29. ožujka 2023. godine.

Bakić: Loša invensticija

- Nažalost, ova je investicija i pokušaj transformacije ove kompanije za mene prošla jako loše financijski, a loše i u drugim aspektima života. Da smo imali malo više sreće i/ili podrške mogli smo napraviti sjajnu priču. Teško je zaboraviti, primjerice, kako je HBOR usred najveće krize ucijenio i pokupio predujam od prodaje neaktivnih nekretnina čija prodaja je trebala ići isključivo u sanaciju kompanije, i povrat dugova. Natezanja vjerovnika, banaka i drugih, u zadnje vrijeme oko toga tko će pokupiti koliko od prodaje nekretnina i blokiranje sanacije kompanije svakako nisu nešto što je bilo sjajno za gledati (Ksenija Čerin kojoj sam prenio moja potraživanja kojima sam pokušavao sanirati kompaniju) nije nikad, kao ni ja prije toga, naplatila ni kune kamata (!) i jedina više puta nudila veliki otpis dugova, što drugi vjerovnici nisu podržali, napisao je Bakić na LinkedIn-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close