Prema EWG-u, prevelika izloženost pesticidima može potencijalno naštetiti vašem zdravlju. Ako ste zabrinuti zbog pesticida u hrani, najgora stvar koju možete učiniti je da potpuno smanjite unos voća i povrća. Većina Amerikanaca već ne jede dovoljno, prema CDC-u, prenosi Klik.hr.
“Organski ili prirodni pesticidi ili drugi dodaci mogu zvučati bezopasno, ali u nekim slučajevima visoka izloženost može biti zabrinjavajuća”, rekao je Manaker. “Na primjer, bakreni sulfat, prirodni spoj koji se koristi na određenim usjevima za sprječavanje rasta gljivica, može biti povezan s oštećenjem jetre kada je izloženost previsoka.”
Evo cjelovitog popisa voća i povrća s najviše pesticida:
Jagode
Špinat
Kelj, raštika i gorušica
Breskve
Kruške
Nektarine
Jabuke
Grožđe
Paprike & Ljute papričice
Trešnje
Borovnice
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu