Određene namirnice se, prema savjetima nutricionista, često kombiniraju jedne s drugima kako bi se iz njih izvukao maksimum dobrobiti za naš organizam. Jedna od tih popularnih kombinacija je đumbir i češnjak, piše B92.
Nutricionistica Lovneet Batra na svom profilu na Instagramu govorila je o zdravstvenim prednostima zajedničkog konzumiranja đumbira i češnjaka, koje su mnogobrojne.
1. Češnjak i đumbir imaju hranjive sastojke koji štite srce i mogu pomoći u smanjenju nekih faktora rizika od srčanih oboljenja.
2. Ove dvije namirnice zajedno sadrže moćne antiinflamatorne biljne spojeve koji mogu pomoći u inhibiciji proinflamatornih proteina povezanih s kroničnom upalom.
3. Češnjak sadrži moćne spojeve kao što su alicin, koji uništava mnoge parazite, gljivice i viruse, i dialil sulfid, dok moćna antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira pomažu u poboljšanju imuniteta, navodi ona.
Osim đumbira i češnjaka, ova nutricionistica savjetuje i redovno konzumiranje riže, za bolje zdravlje crijeva.
Prema njenim riječima, riža zahvaljujući tvarima koje sadrži djeluje na unutrašnju sluznicu crijeva i želudca, olakšavajući probavu. Također, ona objašnjava da bijela riža ima malo vlakana, da je blaga i da je lako probavljiva, što je čini dobrom opcijom za ljude koji imaju probleme s probavom.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu