Cjelodnevna nastava: Stiže javni poziv za 50 škola

Autor: Poslovni dnevnik , 23. veljača 2023. u 22:00
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs vjeruje da se novim konceptom može riješiti i pitanje instrukcija/D. Višnjić/PIXSELL

Eksperiment će trajati četiri godine, a svake godine provodit će se analize i pratiti rezultate eksperimentalne primjene.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uskoro će raspisati javni poziv za 50 škola koje bi trebale sudjelovati u eksperimentalnoj primjeni cjelodnevne škole.

“Vjerujem već sad da će interes biti velik”, rekao je Fuchs najavivši da će poziv obuhvatiti škole iz većih urbanih središta, ali i izvan njih. Eksperiment će trajati četiri godine, a svake godine provodit će se analize i pratiti rezultate eksperimentalne primjene.

Nakon toga bi se, od školske godine 2027./2028. išlo u primjenu cjelodnevne škole na razini Hrvatske, nakon što sve škole prijeđu na rad u jednoj smjeni i zadovolje se uvjeti poput osiguranja kuhinja i infrastrukture.

“Učenici će u okviru obaveznog dijela trajanja škole, do 14 ili 15 sati, imati definiran period i prostor gdje će raditi dodatno na poboljšanju znanja i kompetencija i utvrđivanja gradiva”, kaže Fuchs. “Domaća zadaća koja se daje da učenici ponove ili napišu nešto da bi utvrdili gradivo sada se prebacuje u školu”.

Ministar smatra da time više neće biti potrebe za instrukcijama te da će se riješiti i razlike u rezultatima između djece koje proistječu iz različitih obrazovnih i socijalnih statusa njihovih obitelji.

Komentirajte prvi

New Report

Close