Holiday Inn Express je investicija od 15 do 20 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Dovesti IHG u Suboticu, svakako, nije bilo lako.

Subotička kompanije SMB Gradnja i hotelska kompanija InterContinental Hotel Group (IHG) zaključile su ugovor o gradnji hotela Holiday Inn Express Subotica što je investicija 15-20 milijuna eura. Uime investitora SMB Gradnje ugovor je potpisao direktor Predrag Petričević, a u ime IHG-a Živorad Vasić, direktor razvoja za Balkan, izvijestio je portal eKapija.com.

“Subotica već nekoliko godina bilježi rast turističkog prometa, prepoznata je kao “city break” destinacija, ali i kao destinacija idealna za poslovne ljude i kongresni turizam. Hotel će se prostirati na više od 4000 kvadrata u strogom centru grada, kod Otvorenog univerziteta, a raspolagat će sa 102 smještajne jedinice, kao i svim sadržajima koje ovaj brend zahtjeva. Gradnjom ovog prestižnog hotela bit će pospješen razvoj grada, osnažit će turističku ponudu i značajno podići smještajne kapacitete. Hotel ovakvog renomea, uz sve sadržaje koje će nuditi gostima, pokazuje da je naša destinacija prepoznata kao jedna od vodećih u Srbiji”, naglasio je subotički gradonačelnik Stevan Bakić.

”U roku od dvije godine imat ćemo jedan sjajan hotel koji će krasiti ovaj divan grad. Dovesti IHG u Suboticu, svakako, nije bilo lako. Ovisno o cijenama čelika i građevinskog materijala, u izgradnju ovog hotela s četiri zvjezdice trenutno je predviđeno da će se investirati između 15 i 20 milijuna eura”, izjavio je Živorad Vasić.

U ime SMB Gradnje Miroslav Petričević izrazio je zahvalnosti svima koji su doprinijeli da se ova investicija realizira te najavio naveo kako će ta kompanija koja je već dvadesetak godina lider u građevinskoj industriji opravdati očekivanja – da će se s radovima započeti u travnju sljedeće godine te da bi hotel trebalo biti završen u roku od dvije godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close