Portal Eat This, Not That otkrio je kojih pet stvari ne biste trebali naručivati u skupom i cijenjenom restoranu, a njima su to otkrili upravo ugledni kuhari, prenosi Klik.
Nije samo razlog slabija kvaliteta hrane, već to mogu biti i prenapuhane cijene kao i neki sasvim drugi elementi.
Prva stvar koji ne biste trebali naručivati je sladoled. Sladoled vole valjda svi i nerijetko ga jedu kod kuće pa se vole time, provjereno, zasladiti i u restoranu. Međutim, ne bi trebali.
“Sladoled na desertnom jelovniku uvijek će biti precijenjen”, kaže Sarah Gunderson, kuharska instruktorica na Auguste Escoffier School of Culinary Arts, koja je radila u luksuznim kuhinjama u Crawford & Son and Jolie u Raleighu u New Yorku.
Nadalje, trebali bi se izjegavati i naresci i sirne plate jer su kako kaže Gunderson, precjenjeni.
“Najbolji način da pronađete i uživate u najboljem mesu i sirevima u svom području je da provjerite lokalne tržnice. Moći ćete pronaći i podržati nevjerojatne lokalne proizvode u kojima možete uživati iznova i iznova po istoj cijeni kao i to jedno iskustvo objedovanja”, rekla je kuharica.
Veliki problem su i jela s tartufima jer ako restoran nije poznat upravo po jelima s tartufima i to u sezoni, gotovo sigurno nećete dobiti jelo s pravim tartufima već s uljem ili nečim drugim što ima tek aromu tartufa, ali ne i sam tartuf u sebi. Kako Gunderson kaže svježe tartufe ćete dobiti samo ako ih vidite naribane na vrhu vašeg tanjura.
Isto tako, mnogi uz obroke naručuju kruh, a kuhar Jesus Alvarado tvrdi kako će vam većina restorana danas naplatiti porciju kruha. Uz to kruh je zasitan i bezveze će vam napuniti želudac, umjesto da ga namirite onim pravim jelima.
I na koncu, ako nije riječ o restoranu specijaliziranom za odreske, onda bi bolje bilo i ne naručiti ga. Odresci su uglavnom najskuplji od mesnih jela, možda i uopće na jelovniku. Gunderson tvrdi kako ćete vjerojatno previše platiti za osrednji komad mesa i kako su oni tu uglavnom reda radi.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu