Warner Music Group kupio udio u srpskom Mascomu

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2022. u 07:00
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Prvi je put jedna velika kompanija prepoznala da postoje kapaciteti na našem muzičkom tržištu koji mogu postati dio svjetskog lanca..

Kompanija Warner Music Group (WMG) kupila je udio u srpskoj diskografskoj kući Mascom. Vrijednost transakcije nije priopćena. Dvije kompanije planiraju formirati lokalnu mrežu umjetnika s potencijalom za proboj na globalno tržište. Novi aranžman nastavak je partnerstva Warner Music Groupa i Mascoma, koji više od dvadeset godina zastupa Warner Music u Srbiji i Crnoj Gori, izvijestio je portal blic.rs.

Ulaganje velike internacionalne kompanije u domaću pravnu osobu prva je izravnoa investicija ovog tipa u Srbiji i regiji i početak je uvođenja svjetskih standarda u diskografskoj industriji kao i otvaranje vrata svjetskih tržišta za lokalne talente.

”Prvi je put jedna velika kompanija prepoznala da postoje kapaciteti na našem muzičkom tržištu koji mogu postati dio svjetskog lanca. Cilj nam je postaviti standarde, urediti tržište i uspostaviti model koji vrijedi u cijelom svijetu. Otvaramo vrata lokalnim talentima kojima se šanse u muzičkom biznisu sada značajno povećavaju. Muzička industrija izuzetno je globalizirana, hitovi dolaze iz cijelog sveta. Ovo je jedinstvena prilika da resurse predvodnika muzičkog biznisa stavimo na raspolaganje domaćim izvođačima. Naši umjetnici dobivaju pristup velikom broju profesionalaca i moći će surađivati s gotovo svim glazbenicima u svijetu”, ističe istakao Slobodan Nešović, direktor Mascom

”Ovo je značajan napredak u muzičkom razvoju jugoistočne Europe. Ulaganjem u Mascom, formirat ćemo infrastrukturu i tim lokalnih stručnjaka koji će izravno na terenu otkrivati sjajne umjetnike. Istodobno, možemo ih uključiti u fantastičnu globalnu mrežu Warner Music obitelji. Tako ćemo lokalnim umjetnicima pružiti mogućnost da postanu globalne superzvijezde”, izjavila je Izabela Ciszek-Podziemska, direkotorica Warner Musica za jugoistočnu Europu.

Komentirajte prvi

New Report

Close