Krumpir je svestrano povrće i postoji mnogo načina za pripremu, a ovo je korjenasto povrće pruža brojne prehrambene prednosti koje pomažu vašem tijelu.
No nije svaki način na koji ih jedete zdrav. Prema Julie Upton, MS, RD, i članici našeg Odbora medicinskih stručnjaka, najzdraviji način jedenja krumpira je da ostavite koru na njemu i ispećete ga, piše Eatthis.
“Najzdraviji način jedenja krumpira je kada je pečen s korom. Pečeni krumpir ne dodaje dodatne kalorije poput onog kojeg pržite na ulju”, kaže Upton.
Ostavljanje kore na krumpiru donosi dodatne hranjive tvari, naime, polovica ukupnih vlakana iz krumpira dolazi upravo iz kore.
“Krumpir je jedno od mojih omiljenih povrća.Oni su prepuni kalija, vlakana i vitamina C. Ipak kad ih pečete, ključno je paziti na preljeve i premaze s visokim udjelom masti i kalorija poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili malo naribanog parmezana”, predlaže Upton.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu