Kad dođete na posao, a nabrzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kave. Pijuckanje gorke kave većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus, piše Zadovoljna.hr. Srećom, možete popraviti okus svoje kave s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!
Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlijekom, kava će imati bolji okus. Savršena mjera prema gastrostručnjaku Altonu Brownu jest četvrtina žličice soli i dvije žlice mljevene kave na veliku šalicu vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kave previše, prilagodite je vlastitom ukusu.
Što vam treba: Kava i sol
Što radite: Stavite sol u gorku kavu i promiješate
Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Znanost, čista znanost!
Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu