JANAF-u novi ugovori za transport nafte

Autor: Darko Bičak , 11. srpanj 2022. u 21:59
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Uprave JANAF-a ističu da je Jadranski naftovod još jednom potvrdio svoju ključnu ulogu u osiguravanju energetske sigurnosti i stabilnosti Hrvatske te šire regije.

JANAF je sklopio s Inom dodatak Ugovora o transportu sirove nafte za razdoblje do 31. prosinca 2022. prema kojima je Ina rezervirala transportne kapacitete JANAF-a po načelu “puno za prazno” u količini od 960.000 tona nafte.

Kako navode iz samog JANAF-a, istodobno je s kompanijom Delta-Oil International sklopljen dodatak Ugovora o skladištenju sirove nafte na Terminalu Omišalj prema kojem im je produženo trajanje ugovora o skladištenju nafte po načelu “puno za prazno” do 15. 4. 2025. za ukupni kapacitet od 169.000 m³. Potpisan je ugovor i s društvom Rijeka Trans o skladištenju naftnih derivata u skladišnim instalacijama JANAF-a na Terminalu Omišalj ukupnog kapaciteta 10.000 m³ u razdoblju od 1. 8. 2022. do 31. 7. 2025. Iz Uprave JANAF-a ističu da je Jadranski naftovod još jednom potvrdio svoju ključnu ulogu u osiguravanju energetske sigurnosti i stabilnosti Hrvatske te šire regije.

“S osobitim zadovoljstvom gledamo na činjenicu kako je nastavljena suradnja s našim dosadašnjim partnerima te da smo prepoznati kao siguran i pouzdan pružatelj usluga novom poslovnom partneru. Uvjereni smo kako ćemo i u budućnosti nastaviti s pružanjem vrhunskih usluga svim našim partnerima”, ističe Uprava JANAF-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close