Prednosti kefira su brojne, a jedna vrlo bitna je ta da sadrži probiotike koji poboljšavaju probavu, a samim time i olakšavaju proces mršavljenja, piše Centar zdravlja.
Glavna razlika između jogurta i kefira je ta da se za izradu jogurta koriste različiti mikroorganizmi, dok u kefir idu kefirna zrna. Kefirna se zrna mogu miješati s kravljim mlijekom ili s drugim vrstama mlijeka pa ovisno o tome postoji i kefir od kozjeg i ovčjeg mlijeka, pa i bademovog, kokosovog, sojinog i drugih biljnih napitaka.
Njegove prednosti su brojne, a jedna vrlo bitna je ta da sadrži probiotike koji poboljšavaju probavu, a samim time i olakšavaju proces mršavljenja.
Ono što kefir čini savršenim mliječnim napitkom je sljedeće.
- Izvrstan je za probavu
- Bogatstvo kalijem i kalcijem
- Prepun je proteina
- Sadrži malu količinu laktoze
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu