Nakon povećanja cijene mlijeka od najmanje 20 posto u godinu dana, u posljednjem tjednu svibnja svježi sir u hrvatskoj veleprodaji bio je prosječno skuplji 21 posto, edamer 34, a gouda čak 52 posto.
Što se tiče cijena u hrvatskim mesnicama, najviše je poskupjela junetina, piše Novi list.
U prvom tjednu lipnja juneća vratina u mesnicama prosječno se prodavala 20 posto skuplje nego prije godinu dana, dok je juneći but stajao 26 posto više. Cijene svinjske vratine s kostima istodobno je povećana za 14 posto, a svinjskog buta za 7 posto.
U godinu dana janjetina je u mesnicama poskupjela 19 posto, prema podacima Ministarstva poljoprivrede.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu