Proizvođač skenera Artec 3D odabrao Bar za novi europski ured

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2022. u 09:08
Prijenosni 3D skenera i softver za 3D skeniranje u širokoj je upotrebi u svijetu u raznim industrijama/Shutterstock

Fokus crnogorskog gospodarstva treba biti na inovacijama.

Svjetski poznata kompanija, programer i proizvođač 3D skenera i softvera, Artec 3D, otvara novi europski ured koji će biti smješten u Crnoj Gori, a služit će kao središte za marketing, istraživanje i razvoj, prenosi eKapija.

Predsjednik Artec 3D, Artyom Yukhin, povodom otvaranja Artec Adriatica u Baru posjetio je Crnu Goru, gdje se sastao s ministrima financija, unutrašnjih poslova te znanosti i tehnološkog razvoja, Aleksandrom Damjanovićem, Filipom Adžićem i Biljanom Šćepanović.

Sastao se i s direktorom Uprave prihoda i carina, Radetom Miloševićem, direktoricom Investicijsko-razvojnog fonda (IRF) Irenom Radović, direktorom Agencije za investicije Mladenom Grgićem i gradonačelnikom Bara Dušanom Raičevićem.

Dobrodošli stručnjaci
Damjanović je poručio da fokus crnogorskog gospodarstva treba biti na inovacijama, koje su ključne za jačanje konkurentnosti, te da iskustvo kompanije koja dolazi iz “srca Europe” može biti korisno. Crna Gora, stvarajući povoljan ambijent za razvoj privatnog sektora, pozdravlja nazočnost uspješnih europskih kompanija u brzorastućoj tehnološkoj industriji, kao što je Artec 3D”, poručio je Damjanović.

Iz luksemburške kompanije je priopćeno da je na sastancima ocijenjeno da je otvaranje europskog ureda Artec 3D u Baru značajan korak ka boljem partnerstvu i suradnji između Luksemburga i Crne Gore, što će doprinijeti i kontinuiranom rastu kompanije.

“Artec 3D nastavlja rasti, a samo je u prošloj godini njeno sjedište u Luksemburgu u pogledu broja zaposlenih uvećano više od 30 posto. Ove godine je osnovan novi ured u Crnoj Gori, pored dosadašnjih filijala kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Kini.

30

posto povećan je broj zaposlenih u centrali Artec 3D 2021.

Raste i mreža globalno ovlaštenih trgovaca. Svojom novom filijalom u južnoj Europi Artec 3D želi svoje visokostručne timove proširiti novim stručnjacima za programiranje, istraživanje, razvoj i marketing”, navodi se u priopćenju. Yukhin je rekao da su zadovoljni što stvaraju novi centar u Crnoj Gori.

On je naglasio da Crna Gora nudi brojne mogućnosti za nastavak širenja kompanije Artec 3D. “Programeri za razvoj softvera, matematičari, stručnjaci za kompjutersku obradu vizualnih informacija i umjetnu inteligenciju, strojarski, elektro i optički inženjeri, kao i mnogi drugi profesionalci, pronaći će atraktivno životno i radno okruženje kada se pridruže prijateljskom, inovativnom timu na čelu 3D tehnologije”, dodao je Yukhin.

Ubrzanje radnih procesa
Artec 3D linija prestižnih prijenosnih 3D skenera i preciznog softvera za 3D skeniranje je u širokoj upotrebi u cijelom svijetu, u raznim industrijama. Od pružanja pomoći istraživačima na velikim arheološkim projektima, preko pomoći astronautima u obuci za svemirska putovanja, do proizvodnje udova za amputirane osobe, Artec 3D u potpunosti mijenja način rada industrije, olakšava i ubrzava radne procese i stvara nove mogućnosti.

Artec 3D razvija i proizvodi inovativna 3D rješenja i proizvode. Ima tim profesionalnih stručnjaka za snimanje i obradu 3D površina, kao i biometrijsko prepoznavanje lica.

Proizvodi i usluge kompanije Artec 3D, mogu se koristiti u mnogim industrijama, kao što su inženjering, inspekcijski pregledi i nadzori, medicina, mediji i dizajn, zabava, moda, očuvanje povijesne baštine, sigurnosna tehnologija i još mnogo toga.

Komentirajte prvi

New Report

Close