Zračna luka Sarajevo očekuje rekordnu sezonu

Autor: Poslovni dnevnik , 19. travanj 2022. u 22:00
Foto: Pixabay

Nekoliko prijevoznika ovog će ljeta povećati svoje frekvencije prema glavnom gradu BiH.

Očekuje se da će Zračna luka Sarajevo zabilježiti svoju najprometniju ljetnu sezonu, te nadmašiti rezultat prije pandemije s nizom novih prijevoznika koji će pokrenuti letove za glavni grad Bosne i Hercegovine.

Tako će ovog ljeta za Međunarodni aerodrom Sarajevo letjeti Air Cairo s redovnim letovima iz Hurghade, LOT Polish Airlines s uslugama iz Varšave i Royal Jordanian Airlines, koji će uvesti sezonske operacije iz Amana, javlja portal Ex-Yu Avation.

Nekoliko prijevoznika ovog će ljeta povećati svoje frekvencije prema glavnom gradu BiH. Wizz Air Abu Dhabi će od sljedećeg mjeseca udvostručiti svoje operacije s dva na četiri tjedna leta. Također, Qatar Airways je najavio povratak na BiH tržište s tri leta tjedno koji će biti obnovljeni u lipnju nakon dvogodišnje pauze.

Tijekom prvog tromjesečja ove godine Zračna luka Sarajevo uslužila je 177.288 putnika, što je povećanje za 1,6% u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Zabilježen je najbolji ožujak dosad, kada je bilo 70.292 putnika, što je 3,5% više u odnosu na 2019.

“Pokrenuli smo nekoliko inicijativa s vlastima za subvencioniranje zračnih prijevoznika, kako bi povećali broj putnika, kretanja zrakoplova i odredišta”, rekli su iz zračne luke.

Komentirajte prvi

New Report

Close