Velika Britanija stavila kćeri Vladimira Putina na listu sankcioniranih osoba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. travanj 2022. u 14:36
Foto: Reuters

Sve tri je ranije ovaj tjedan sankcionirao SAD

Britanija je u petak stavila kćeri Vladimira Putina na listu sankcioniranih osoba, slijedeći korake SAD-a u onome što naziva ciljanjem na životni stil osoba u unutrašnjem krugu predsjednika Vladimira Putina.

Poslije ruske invazije Ukrajine, Britanija i drugi zapadni saveznici najavili su nekoliko valova sankcija koje ciljaju bogate moskovske elite, ključne industrije i pristup međunarodnom financijskom sustavu.

Na novoj britanskoj listi sankcioniranih osoba kojima su zamrznuta sredstva, našle su se Putinove odrasle kćeri Katerina Tihonova i Maria Voroncova te Sergejevna Vinokurova, kći ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Sve tri je ranije ovaj tjedan sankcionirao SAD.

“Naš paket sankcija bez presedana pogađa elitu i njihove obitelji, dok degradira rusku ekonomiju na razini koju Rusija nije vidjela od pada Sovjetskog Saveza”, rekla je ministrica vanjskih poslova Liz Truss u priopćenju.

Britanija je također rekla da je njezina analiza pokazala da Rusija ulazi u najdublju recesiju od pada Sovjetskog Saveza. Britanija procjenjuje da 60 posto ruskih deviznih rezervi smrznuto kao rezultat međunarodnih sankcija.

U četvrtak je Kremlj, koji kaže da svojom specijalnom vojnom operacijom želi demilitarizirati i denacificirati Ukrajinu, opisao potez protiv Putinovih kćeri kao dio šire zapadne histerije protiv Rusije.

Komentirajte prvi

New Report

Close