Hajdi Ćenan u upravi Europske startup mreže

Autor: Lucija Špiljak , 02. travanj 2022. u 10:02
Hajdi Ćenan predsjednica je prve domaće startup udruge/CRO STARTUP

Hrvatska je tako dobila svog predstavnika u upravi ESN-a koji o najvažnijim pitanjima startup ekosustava razgovara s Europskom komisijom i Europskim parlamentom.

Hajdi Ćenan, predsjednica prve hrvatske startup udruge CRO STARTUP, suosnivačica tvrtke airt i potpredsjednica udruge CroAI, nova je članica uprave Europske startup mreže (ESN).

Hrvatska je tako dobila svog predstavnika u upravi ESN-a koji o najvažnijim pitanjima startup ekosustava razgovara s Europskom komisijom i Europskim parlamentom. Uz Ćenan je izabran David Hanf, CEO/CFO tvrtke Thermondo, anđeo investitor i suosnivač Njemačke startup udruge.

Odluka je donesena na Generalnoj skupštini u Lilleu u Francuskoj, gdje je ESN ujedno primio u članstvo vodeće europske regionalne startup ekosustave – Startup Valencia, Platforma 6 iz Tamperea, EuraTechnologies iz Lillea i Danish Tech Startups, a intenzivirali su suradnju i sa startup udrugama izvan Europe – Ghana Startups, Maroc Numeric Cluster i Startup Canada. Kako ističu iz ESN-a, žele u Europi, ali i izvan nje povezati, ojačati i umrežiti snažne startup ekosustave, talente i ulagače.

“Regionalni startup ekosustavi ključni su igrači, komplementarni nacionalnim startupima udrugama, kako bi se postigao snažan europski startup ekosustav”, rekao je Nicolas Brien, predsjednik ESN-a. Kako žele ojačati suradnju sa startupima van granice Europe, sve više suradnji nazire se između Europske unije i Afrike

Komentirajte prvi

New Report

Close