Stanovi 13% skuplji nego prije pandemije koronavirusa

Autor: Poslovni dnevnik , 21. veljača 2022. u 07:00
Prosječna cijena četvornog metra stana u Podgorici trenutačno iznosi oko 1350 eura/PD

Prosječna cijena kvadrata stana u Podgorici je oko 1350 eura što je za 13% više u odnosu na razdoblje prije pandemije koronavirusa.

Da se Podgorica, barem prema cijeni stana u središtu grada, približila bogatim svjetskim metropolama svjedoči i to što za četvorni metar u ekskluzivnoj zgradi u izgradnji pokraj Milenijuma treba platiti 3,5 tisuća eura. No za dvije godine, kada zgrada bude završena, najjeftini stan od 64 kvadrata stajat će 320.000 eura.

“Kada objekat bude gotov četvorni metar stajat će 5000 eura. Gradit će se 27 stanova, najmanji će imati 64 kvadrata, a najveći 130. Uz stan se dobija i garaža”, kaže predstavnik tvrtke koja gradi tu luksuznu zgradu, prenosi Radio Crne Gore.

Da su cijene nekretnina u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, u posljednje dvije godine porasle potvrđuju iz agencije za nekretine Fresh.

“Prosječna cijena kvadrata stana u Podgorici je oko 1350 eura što je za 13% više u odnosu na razdoblje prije pandemije koronavirusa. Ipak, trenutačna potražnja nije na očekivanoj razini”, kažu iz te agencije. Najskuplji su stanovi u popularnim četvrtima u blizini Delta Cityja.

Aleksandar iz Podgorice, koji već mjesecima traži dvosoban stan, kaže da su cijene porasle i više od 20 posto. “Danas je jako teško kupiti dvosoban stan za manje od 100.000 eura. Nadamo se da će cijene prestati rasti”, ističe Aleksandar.

Mile Gujić, predsjednik Odbora udruženja građevinarstva Privredne komore, kaže da je na rast cijena nekretnina utjecalo poskupljenje građevinskog materijala čija je cijena lani u prosjeku porasla od 35 do 40 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close