Blue Ribbon, program EBRD-a za male i srednje tvrtke visokog potencijala za rast u koji tek odabrani ulaze, dobio je svog trećeg člana iz Hrvatske. Naime, nakon Rasca iz Kalinovca i varaždinskog Gumiimpexa i zagrebačka Prostoria pristupa programu koji kroz 5 godina nudi niz prilagođenih savjetodavnih usluga i mogućnosti financiranja upravo za tvrtke koje se ističu najvišim tržišnim kvalitetama kao i potencijalom visokog rasta. Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku istaknula je da su Prostoriju prepoznali po upravljanju i predanosti visokim standardima kvalitete i inovacijama.
Time se otvara nova razvojna faza koja čeka tvrtku nakon što se unazad 10 godina od jedne hale za ojastučeni namještaj razvila u industrijski centar za proizvodnju svih segmenata namještaja koji odlazi u javne i rezidencijalne interijere u čitavom svijetu. Prema predsjednici Uprave Prostorije Mirjani Vidaković Orečić, strateški su ciljevi u dvije godine vezani uz osnaživanje na području brendiranja, razvoj ljudskih potencijala i povećanje učinkovitosti proizvodnje, a u tome će podrška biti Blue Ribbon program. U siječnju se Prostoria pridružila platformi Design Post Köln gdje će tijekom cijele 2022. biti izložena selekcija iz njihove kolekcije. Dizajn Lee Aviani za klupu-krevet Bavul nagrađen je cijenjenom Iconic Award 2022 – “Best of Best”. Poznata po preciznoj i inovativnoj izradi te visokoj kvaliteti, izvozno orijentirana i međunarodno nagrađivana Prostoria je implementirala savjetodavni projekt i unaprijedila poslovnu strategiju i organizacijsku kulturu u sklopu EBRD-ova programa za poslovno savjetovanje malih i srednjih poduzeća i podršku EU i Europskog savjetodavnog centra za ulaganja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu