Zapravo je nekako teško povjerovati, jer se ne vidi ni osjeti okus, ali jabuka u supermarketu poprskana je pesticidima oko 30 puta. Samo u Europi oko 290 različitih aktivnih sastojaka može se koristiti za prskanje voća i povrća.
Kako bi izbjegli opasnost, operite voće i povrće!
Kako piše Miss7, svu svoju sirovu hranu trebate oprati pod tekućom vodom. Međutim, temperatura vode je važna: hladna voda nije toliko učinkovita kao topla voda, ali ne smije biti vruća. Sad dolazi savjet za one koji vole još temeljitije pranje: mješavina mlake vode, sode bikarbone i malo octa čisti posebno intenzivno. U sudoperu ili u zdjeli treba namakati svoje voće i povrće u ovoj sodi oko 15 minuta. Naime, time se još više osigurava uklanjanje ostataka pesticida.
Zatim ponovno voće treba oprati pod tekućom vodom i posušiti.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu