Piletinu narežite na kockice. Za marinadu pomiješajte jaje, đumbir, češnjak, škrob, Gussnel, umak od soje i malo chilija i soli. Marinadu prelijte preko piletine, promiješajte i prekriveno ostavite u hladnjaku 30 minuta.
U woku zagrijte ulje (1 cm dubine) i pažljivo postupno dodajte mariniranu piletinu. Piletinu popecite da porumeni i postane hrskava, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom i ocijedite na upijajućem papiru.
Iz tave uklonite ostatke ulja i vratite na vatru. Za umak, sitno nasjeckani luk popecite do zlatne boje.
Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, med, sojin umak i chili i sol. Pirjajte da se sastojci umaka povežu, a zatim dodajte piletinu. Pirjajte još malo dok piletina ne postane gusta i ljepljiva te pospite mljevenim paprom i po potrebi posolite. Gotovo jelo pospite indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.
Sastojci za 2 osobe
2 pileća filea
1 jaje
¼ žličice Vegeta Maestro đumbira
¼ žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1 žlica sojina umaka
1-2 žlice Dolcela Gussnela
malo Vegeta Maestro chilia i soli
oko 100 ml ulja za prženje
Za umak:
1 manji ljubičasti luk
1 češanj češnjaka
50 ml Passate Podravka
1 žličica meda
malo Vegeta Maestro chilia i soli
1 žlica sojina umaka
sol
prstohvat Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
30 g indijskih oraščića
3 mlada luka
Posluživanje: Poslužite s kuhanom rižom.
Savjet: Umjesto pilećih prsa možete koristiti svinjetinu ili junetinu.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE