Crnogorska vlada potaknut će razvoj nautičkog turizma u Ulcinju

Autor: Poslovni dnevnik , 19. kolovoz 2021. u 22:00
Foto: Shutterstock

U srpnju je prema podacima Uprave policije, oko 740.000 stranaca ušlo u Crnu Goru, što je na razini 2019.

Ulcinj je najveća razvojna šansa Crne Gore, do 2030. godine želimo da ovaj grad postane veliki regionalni centar turizma, poručili su Dritan Abazović, potpredsjednik crnogorske vlade i Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, tijekom posjete Ulcinju.

Abazović je rekao da je turistička sezona premašila sva očekivanja i kako je očito da su hotelijeri, ugostitelji i zakupci kupališta u Ulcinju prezadovoljni postignutim.  “Ambicije vlade za Ulcinj su velike, trudimo se da se gosti u ovom gradu osjećaju sigurno i ugodno”, dodao je Abazović.

Jakov Milatović je istaknuo da je u srpnju, prema podacima Uprave policije, oko 740.000 stranaca ušlo u Crnu Goru, što je na razini 2019. godine, dok je za prvih 15 dana kolovoza ušlo 380.000 stranaca, a to je za 5% više nego 2019.

Prema riječima Blaže Rađenovića, predsjednika Upravnog odbora Javnog poduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore, jedan od budućih projekata za koji smatraju da je od izuzene važnosti za Ulcinj je razvoj nautičkog turizma.

“Nadamo se da ćemo uz smjernice Državne studije lokacije i suradnjom s lokalnom samoupravom, odrediti adekvatnu lokaciju za ovaj oblik turizma. Novo vodstvo Javnog poduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore težit će prema decentralizaciji, suradnji s lokalnom zajdnicom”, rekao je Rađenović.

Komentirajte prvi

New Report

Close