Mnogi vole kruh i u trgovinama zaista postoji hrpa opcija no nisu sve jednako dobre za nas. Ako se pitate je li kruh zdrav, odgovor je – ponekad. On može biti odličan izvor cjelovitih žitarica koje su, pak, bogate nutrijentima.
Ipak, nije sav kruh zdrav. Onaj koji je napravljen od bijelog brašna nema gotovo nikakvu nutritivnu vrijednost. Također, nije dobro kada kruh sadrži puno masti, recimo brioche peciva mogu biti prepuna maslaca ili ulja, a tako je i sa slatkim kruhovima. Ne valja ni ako je kruh pun aditiva. Naravno, nije dobro ni ako ga jedete non stop.
No koja vrsta kruha je apsolutno najgora prema nutricionistima?
To je onaj kruh koji ima dugačak popis sastojaka. Ako razmislite, kada doma sami radite svoj kruh potrebno vam je tek nekoliko sastojaka, voda, brašno, kvasac i malo soli. Kada kupujete kruh obratite pažnju na sastav, ako ima puno aditiva i sastojaka čija imena ne možete ni pročitati, zaobiđite ga, prenosi N1. Osim toga, ne kupujte ni kruh koji nema nimalo vlakana, piše Eat this.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu