Grad Zagreb će Fondu za obnovu ustupiti 20-ak zaposlenika

Autor: Poslovni dnevnik , 24. lipanj 2021. u 22:00
Ministar Darko Horvat i gradonačelnik Tomislav Tomašević/ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Na radnom sastanku sudjelovali su ministar Darko Horvat, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnatelj Fonda Damir Vanđelić.

Ministarstvo i Grad Zagreb dogovorili su komunikaciju i postupke koji bi trebali ubrzati ispunjavanje i kompletiranje zahtjeva za obnovu, a iz Grada Zagreba će se u Fond za obnovu, u cilju jačanja kapaciteta, premjestiti 20-ak zaposlenika, neki su od naglasaka radnog sastanka održanog u četvrtak na temu obnove nakon potresa.

U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na radnom sastanku na temu obnove zgrada oštećenih potresom sudjelovali su resorni ministar Darko Horvat, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Horvat je nakon sastanka izjavio da je bilo riječi o problemima koji u ovom trenutku priječe da se obnova prvenstveno Zagreba “dogodi jednom malo većom dinamikom”. To između ostalog uključuje i eventualnu “rekonstrukciju” podzakonskog i zakonskog okvira, povećanje administrativnih kapaciteta Fonda za obnovu, kao i pitanja službi grada Zagreba koje na odaslane zaključke i upite Ministarstva moraju generirati određene vjerodostojne informacije, prije svega imovinsko-pravne i prostorno-planske prirode.

Tako je najavljen i sastanak za ponedjeljak, koji bi, prema riječima Tomaševića, trebao pridonijeti boljoj komunikaciji između Grada Zagreba, posebice gradskog ureda za katastar, onog za prostorno uređenje i graditeljstvo te za imovinsko-pravne odnose, te Ministarstva.

To bi trebalo doprinijeti bržoj kontroli zahtjeva od strane Ministarstva, čime će se brže dolaziti i do odluka o obnovi, koje se tada “spuštaju” Fondu za obnovu, izjavio je Tomašević. Dodatno je pojasnio da se moraju bolje umrežiti postojeći podaci između grada, Ministarstva i Fonda.

Komentirajte prvi

New Report

Close