Kod ovih će osoba imunitet na COVID-19 brže nestati

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2021. u 09:00
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Kada se Faucia upitalo o kupovini velikih doza Moderne, pojasnio je kako se radi djelomično o pripremi za cijepljenje mlađe skupine.

U Americi je Bidenova administracija dogovorila kako će kupiti još 200 milijuna doza Moderne kako bi bila spremna ako će stanovništvu trebati treća doza cjepiva. Tijekom intervjua za NPR, dr. Anthony Fauci, glavni savjetnik predsjednik za zdravlje i šef instituta za alergije i infektivne bolesti, otkrio koja će to skupina ljudi najvjerojatnije trebati dodatnu dozu u mjesecima koji su pred nama.

Kada se Faucia upitalo o kupovini velikih doza Moderne, pojasnio je kako se radi djelomično o pripremi za cijepljenje mlađe skupine, od 12-9 godina, 9 do 6 godina starosti pa čak i djece do 2 godine, čije se cijepljenje očekuje u budućnosti, ali i potencijalnoj potrebi za dodatno cjepivo, piše Ordinacija.

Pojasnio je kako neće svi trebati dodatno cjepivo u isto vrijeme: „varirat će potreba za trećim cjepivom, na primjer, smatramo da će starije osobe ga trebati prije od mlađih, posebno one koje imaju slab imunološki sustav. Trenutno učimo i promatramo razvoj situacije, a nadamo se da ćemo doći i do pravog odgovora, a ja vjerujem da će tako biti i da ćemo mi u tom trenutku biti spremni“, dodao je.

“Spremni smo cijepiti dodatnim cjepivom ljude, ali ne znamo točno u kojem ćemo trenutku to trebati napraviti, a trenutno provodimo testove, klinička istraživanja i procjenjujemo ishode raznih opcija kada su u pitanju oni koji će trebati dodatnu zaštitu“, dodao je.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close