Ljudi čija se prehrana sastoji od biljnih proizvoda i ribe navodno imaju manje šanse da dobiju ozbiljniju infekciju Covid-19. Prehrana s malo ugljikohidrata i puno proteina se u istraživanju povezuje s povećanim šansama od ozbiljne infekcije – iako je broj ovakvih slučajeva zanemariv, prenosi Klik.hr.
Istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu BMJ Nutrition, Prevention & Health, a uključivalo je podatke zdravstvenih radnika iz šest zemalja.
Ukratko, kandidati u istraživanju koji su prakticirali biljnu prehranu, imali su 73% manje šanse od dobivanja ozbiljne infekcije, dok je ta brojka za pesketarijance 59%.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu