Plenković: Hrvatska je dobila 17 posto doza AstraZenece umjesto 100 posto

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2021. u 12:50
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Istaknuo je da treba vratiti povjerenje u cjepivo AstraZenece.

Premijer Andrej Plenković nakon summita čelnika zemalja Europske o cijepljenju, dao je izjavu za medije.

Plenković je u Banskim dvorima kazao kako 6, 7 članica nedostaju doze AstraZenece i njih bi trebalo nadomjestiti s dozama Pfizera. ‘Ja sam vrlo jasno argumentirao naše stajalište. Hrvatska je dobila 17 posto doza AstraZenece umjesto sto posto’, kazao je, piše tportal.

Istaknuo je da treba vratiti povjerenje u cjepivo AstraZenece. ‘Oni koji imaju manje, trebaju dobiti više’, kazao je i istaknuo da mu je žao što sastanak nije bio uživo, već online.

‘Loše stojimo u postotku jer nam nisu došle doze koje smo naručili. Imamo manje cjepiva jer je u Europu umjesto 120 milijuna doza za cijelu Europu, došlo 30’, istaknuo je.

Kazao je da je zadužeo naše diplomate da imaju razgovore i pronađu rješenje. Istaknuo je da se jučer nije mogao postići dogovor. Da su bili fizički u Bruxellesu, možda bi došlo do dogovora. ‘Onaj tko nema problema, ni ne razumije problem. 405 milijuna ljudi spada u države u kojima nema problema, a 40 milijuna u one koji imaju problem. Oni koji imaju više cjepiva neće niti osjetiti da su nešto propustili’, kazao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close