Ulagači prepoznali Kolašin kao središte crnogorskog zimskog turizma

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2021. u 22:01
Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

U gradu na sjeveru zemlje trenutačno se gradi više turističkih naselja i luksuznih hotela, a najveći s pet zvjezdica bit će Montis Mountain Resort.

Montis Mountain Resort, luksuzni turistički kompleks u Kolašinu, koji će biti najveći hotel s pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore, bit će završen u lipnju 2024. godine.

Radoica Vuković, suosnivač i izvršni direktor kotorske kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts, koja gradi taj hotel u crnogorskom skijaškom centru, rekao je Dnevnim novinama da će kompleks osigurati posao za 230 osoba, a imat će 238 soba i apartmana.

Operater hotela Montenegro Stars

“Posebna pozornost posvećena je stvaranju dopunskih sadržaja u sklopu hotela. Spa centar se prostire na više od 1200 kvadrata, a multifunkcionalni Montis Event Centar moći će podržati događaje sa 400 gostiju, što značajno povećava ponudu konferencijskog turizma na sjeveru Crne Gore”, rekao je Vuković.

Ponudu dopunjavaju i pivnica, kino s najsuvremenijom tehnologijom, te hotelski “trg” na prvom katu, koji će služiti kao urbani vrt, ali i za organizaciju događaja na otvorenom.

42 sobe

i 22 apartmana imat će hotel kompanije Best Montenegro Investments

“Osim dostavljenog bankarskog jamstva od 2,5 milijuna eura, kao jedan od uvjeta da Montis Mountain Resort bude uvršten na popis razvojnih projekata, naša kompanija je do sada uložila više od tri milijuna eura u realizaciju projekta”, objasnio je Vuković.

Prema njegovim riječima, pregovarali su s nekoliko domaćih i međunarodnih hotelskih operatera koji su bili zainteresirani za suradnju. Izabrali su hotel Splendid, odnosno Montenegro Stars, kao operatera budućeg hotela. U gradu ispod Bjelasice trenutačno se gradi više hotela i turističkih naselja. Od ukupno 15 razvojnih projekata čiji su ulagači na popisu za dobivanje ekonomskog državljanstva, čak sedam ih je na području te općine, pišu Vijesti.
Ovih dana pojavila su se još dva ulagača. Kompanija Best Montenegro Investments iz Budve najavila je gradnju hotela uz cestu od sela Rijeka Mušovića prema skijalištima, a kompanija Magnum Development iz Podgorice gradit će hotel u središtu Kolašina, pokraj hotela Bianca. 
Prema podacima iz Elaborata o procjeni utjecaja na okoliš, Best Montenegro Investments želi podići hotel s površinom od gotovo 6000 kvadrata, kao i i deset vila. Hotel će imati 42 sobe i 22 apartmana, dok će se vile sastojati od po dva ili četiri apartmana.

Projekti vrijedni milijune eura

Magnum Development u središtu Kolašina planira hotel s četiri zvjezdice, sa 82 sobe i 20 apartmana. U tijeku je i izgradnja hotela Breza s pet zvjezdica. Planirano je da ima 148 soba i apartmana. A Hotel Resort & Spa, sa 93 smještajne jedinice, podiže istoimena kompanija iz Podgorice. Predračunska vrijednost investicije je 11,3 milijuna eura.
Usto, kako je najavljeno, hotel Bjelasica 1450 bit će jedan od najvećih u Kolašinu, sa 19.000 četvornih metara. Ulagač je Društvo Bjelasica 1450 iz Podgorice, čiji je osnivač Zetagradnja. U tom hotelu bit će 168 apartmana.
Elite Hotel & Residence gradi kompanija Garnet Investment Montenegro Limited, uz ulaganje od 11,4 milijuna eura. Hotel s četiri zvjezdice imat će 150 smještajnih jedinica.
Hotel D s depandansom gradi kompanija Ski Resort-Kolašin. Imat će četiri zvjezdice i 116 smještajnih jedinica, a investicija je vrijedna gotovo osam milijuna eura. Hotel K 16 treba biti završen za dvije i pol godine, imat će 116 smještajnih jedinica, a njegova predračunska vrijednost iznosi oko šest milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close