U središtu Beograda osvanulo ‘srce za Petrinju’, skuplja se novac za štete u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2020. u 12:56
Foto: Pixabay

‘Srce za Petrinju’ u sebi nosi suosjećanje.

U Beogradu je danas osvanuo novi grafit nepoznatog autora.

‘Srce za Petrinju’ u sebi nosi suosjećanje i brigu za Petrinju koja je nastradala u jučerašnjem potresu.

Beograd jutros, nepoznati autor.

Objavljuje Dobrica VeselinovićSrijeda, 30. prosinca 2020.

 

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji (HNV) i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) pozvali su u utorak na solidarnost i prikupljanje pomoći za stradale u razornom potresu u Hrvatskoj uz poruku „Znamo što znači pomoć“.

„HNV i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazali su solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati“, navela je u priopćenju predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Dodala je da su dvije institucije hrvatske zajednice u Srbiji odlučile da će se prikupljati isključivo financijska pomoć jer, kako kažu iz pogođenih područja, osnovnih potrepština sada imaju dovoljno.

Hrvati u Srbiji prikupljat će novčanu pomoć preko računa Fondacije „Cro-fond“ s naznakom „Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj“.

Uplate se vrše na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.

Poziv da se na taj način pomogne stradalima i tome dijelu Hrvatske uputio je i DSHV.

„Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kad ovisiš o pomoći drugih, predsjednica HNV-a Jasna Vojnić i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, razgovarali su sa županom Sisačko-moslovačke županije Ivanom Žinićem i predsjednicom županijske skupštine Ivankom Roksandić te uputili riječi podrške i solidarnosti“, navodi se u njihovom priopćenju.

Medijima u Vojvodini upućen je poziv pojedinaca s apelom da se financijskim donacijama pomogne građanima pogođenog područja u Hrvatskoj.

„Pomozimo našim prijateljima u Petrinji, Sisku, Glini, Zagrebu i severu BiH, područjima pogođenim razornim potresom s ljudskim žrtvama, mnoštvom ozlijeđenih i ogromnom materijalnom štetom!

Najbrža pomoć koju možemo pružiti je devizna uplata na račun Crvenog križa Hrvatske. Tko koliko može“, navodi se u pozivu.

Dijelite, stavite dijeljenje na opciju „javno“ – brišite provokacije i zlonamjerne komentare, ističe se i zaključuje: „pokažimo solidarnost sa ovom katastrofom koja je zadesila naše susjede!“

Komentirajte prvi

New Report

Close