Odlična vijest za vlasnike kućnih ljubimaca: Sabor zabranio petarde!

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2020. u 12:09
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Saborski zastupnici jednoglasno su podržali zabranu petardi.

U Saboru je danas izglasan Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja. Saborski zastupnici jednoglasno su podržali zabranu petardi i redenika kategorija F2 i F3. Tu odluku pozdravila je i udruga Prijatelja životinja.

No, ističu kako im je žao što nisu prihvaćeni amandmani zastupnika Davora Dretara i Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka da se uporaba ostale bučne pirotehnike iz tih kategorija dopusti samo u razdoblju od 31. prosinca do 1. siječnja, piše Večernji list.

– Sretni smo što se, nakon osam godina naše kampanje za zabranu svih vrsta petardi, današnjim izglasavanjem u Saboru dogodio dugoočekivan povijesni trenutak za Hrvatsku. Zahvaljujemo Ministarstvu unutarnjih poslova i saborskim zastupnicima koji su uvažili apele udruga, javnosti, stručnjaka i institucija za prestanak terora petardama, izrazio je zadovoljstvo Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja i dodao je da je šteta što nije prihvaćen i logičan prijedlog da se uporaba ostale bučne pirotehnike dopušta samo na Silvestrovo i Novu godinu, što svakako treba propisati sljedećim izmjenama Zakona.

Pojašnjava da je aktualna dozvola uporabe pirotehnike 27., 28., 29. i 30. prosinca nelogična jer tih dana ništa se ne slavi, a praskovi pirotehničkih sredstava plaše ljude i životinje te često izazivaju ozljede ruke, šake ili oka.

Komentari (1)
Pogledajte sve

prije donošenja zakona se osiguraju rupe

 

rupa za petarde je osigurana, samo se treba priviknuti na novi naziv “odašiljač zvuka”

 

Oman-ulo veselje Lukinci..

New Report

Close