Božinović: Nismo stali sa svim mjerama, razgovaramo o dodatnim ograničenjima za trgovine

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2020. u 11:31
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Božinović je komentirao apel kojeg su uputili ugledni znanstvenici te otkrio da se radi na korekciji postojećih mjera.

“Meni se čini da sve ono što je sadržano u smislu nekih načelnih prijedloga je već ili pretočeno u odluke Stožera. Mi nismo ni stali sa svim mjerama, u ovom trenutku se razgovara s predstavnicima trgovinama, vjerojatno će značiti ograničavanja broja kupaca, ali sve se radi u razgovorima sa predstavnicima tih djelatnosti”, rekao je Davor Božinović na konferenciji za novinare.

“Također, što se tiče škola ministar je na liniji i upravo danas sa svim županima razgovaraju o nekim korekcijama onih prvotnih planova, o tome će biti više riječi na sjednici vlade. Mi smo već više puta javno kazali da se sve odluke donose na temelju epidemiološke situacije, sve smo to u više navrata komunicirali. Mjere se donose u situaciji kada se vidi da one prethodne mjere nisu polučile onaj rezultat koje bi trebale ili je došlo do povećanja. Svima smo dali šansu da onaj set mjera koji je dotad bio na snazi da se uzme vrlo ozbiljno. Mjere koje su bile liberalnije, da su se provodile, ne bi bilo potrebe za ovakvim mjerama kakve su danas”, naveo je Božinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close