Zar je moguće?! Nakon prevelikih, školska djeca sada su dobila premale maske

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2020. u 14:48
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Donijeli su doma maske koje su opet neupotrebljive.

Priča sa zaštitnim maskama za učenike u Krapinsko-zagorskoj županiji dobila je svoj nastavak, ali ne onakav kakvom su se svi nadali.

Djeca su, naime, početkom školske godine dobila maske koja su bile prevelike, a za nabavu je županija potrošila gotovo 200.000 kuna. Nakon što su se roditelji žalili, župan Željko Kolar obećao je da će djeci stići nove maske. Sada su i stigle, no osim što su jednokratne, premale su.

Od sutra bez maski

Zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije na području Varaždina i Varaždinske županije, od sutra na području toga grada učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i njihovi nastavnici tijekom nastave u učionicama ne moraju nositi zaštitne maske.

– Donijeli su doma maske koje su opet neupotrebljive. Em su jednokratne, em su toliko male da je dijete ne može ni jednom upotrijebiti jer su premale, ne mogu se ni povući iznad nosa – ispričao je jedan roditelj za portal Ni Zagorje malo.

– I moje je dijete donijelo doma jednokratnu masku. Premala mu je, jedva je iznad usana može rastegnuti. Smijali smo se, kaj ćemo. Probali smo tu masku staviti na lice bratu koji ima četiri godine, i njemu je premala – ispričao je drugi roditelj.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vrijeme je da konačno priznamo da je problem u djeci

New Report

Close