FOTO: Kraj ljeta u Splitu posvećen je uličnoj umjetnosti koju ne smijete propustiti

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2020. u 14:51
Foto: Press

Osim estetskog dijela, City Center one želi popularizirati street art u Splitu koji nema vanjski skateboard park ni rampe.

Kada ste zadnji put izašli u šetnju ili barem do dućana a da pritom niste naišli na neki grafit, bilo da je riječ o izražavanju nezadovoljstva, mišljenja ili je pak to bio grafit čija je svrha u potpunosti umjetnička? Street art ili ulična umjetnost danas se definira kao najslobodniji način izražavanja koji mijenja, tj. oživljava vizuru grada, a djeci i mladima otvara prostor unutar kojeg otkrivaju ne samo umjetnost, već i način kako se izraziti. S druge strane tamni prostori polako dobivaju novi, svježi umjetnički štih.

Najnoviji primjer su zidne površine u garažama shopping centra City Center one Split, koji je odlučio oživjeti taj dio prostora uz nove originalne motive poznatih graffiti i street art umjetnika – Lonca, Cheza 186 i Sarme. Oni će u sklopu projekta City Street Art od 9. do 13. rujna uljepšati garažni dio centra, udahnuti mu “novi život” i učiniti ga vizualno atraktivnijim. U prizemlju se već nalazi mural Olivera Dragojevića koji je napravio umjetnik Slaven Lagator.

Osim estetskog dijela, City Center one želi popularizirati street art u Splitu koji nema vanjski skateboard park ni rampe. Stoga će, nakon završetka projekta City Street art, donirati Skateboardu klubu Kolo veliku skate rampu za vanjski prostor Športskog centra Gripe u Splitu, kako bi članovi i drugi zainteresirani mogli “skejtati”.

Komentirajte prvi

New Report

Close