Sada je vrijeme da to učine i kremšnite s marelicama, koje će posebno neodoljive biti ljubiteljima voćnih okusa.
Marelice narežite na kockice i prelijte likerom.
U dublju posudu ulijte vodu i sadržaj vrećice Kreme za kremšnite. Miješajte električnom miješalicom 5 minuta, umiješajte pripremljene marelice i kremu odmah nanesite na prethodno pečenu koru lisnatog tijesta (vel. 15×25 cm).
U visoku posudu ulijte mlijeko, dodajte sadržaj vrećica Šlag hita i miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. Pripremljeni šlag rasporedite po površini kreme.
Sastojci:
1 gotova kora lisnatog tijesta
Za kremu:
300 g očišćenih marelica
50 ml likera od breskve
500 ml vode
1 Dolcela Krema za kremšnite
Za šlag:
250 ml mlijeka
2 vrećice Dolcela Šlag hita
Posluživanje: Kolač malo ohladite i poslužite s ostrušcima čokolade.
Savjet: Za ovaj kolač upotrijebite zrelije i mekanije marelice.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE