‘Zvjezdani’ chefovi brane naše boje u Australiji

Autor: Marija Crnjak , 24. lipanj 2020. u 21:59
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Radi se o suradnji koju je na australskom tržištu pokrenula Hrvatska turistička zajednica s ciljem promocije hrvatske gastronomije, chefova i regionalnih gastro specijaliteta.

Hrvatski kuhari, chefovi hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom predstavljaju hrvatsku gastro scenu na popularnom australskom gastro portalu Chef’s Pencil. Radi se o suradnji koju je na australskom tržištu pokrenula Hrvatska turistička zajednica s ciljem promocije hrvatske gastronomije, chefova i regionalnih gastro specijaliteta.

“Nakon što smo na Chef’s Pencil platformi uspješno prezentirali bogatstvo i kvalitetu hrvatske gastronomije, fokus naše suradnje sada je na predstavljanju poznatih hrvatskih chefova koji putem svojih originalnih recepata predstavljaju naše najznačajnije gastro regije.

U vrijeme kada smo Australcima i mnogim gostima s dalekih tržišta teško dostupni, ovo je jedan od načina putem kojeg zadržavamo vidljivost Hrvatske te istovremeno predstavljamo bogatstvo naše gastro ponude“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Prvi je okuse Kvarnera predstavio Deni Srdoč, najmlađi chef s Michelinovom zvjezdicom, podijelivši svoju priči, Marko Gajski otkrio je kako je sudjelovanje u Masterchefu označilo početak njegovog puta posvećenog vrhunskoj gastronomiji.

Na Chef’s Pencil platformi predstavit će se i chef Bruno Vokal iz zagrebačkog Noela, potom Marina Gaši, vlasnica restorana Marina u Novigradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close