Hrvatski kuhari, chefovi hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom predstavljaju hrvatsku gastro scenu na popularnom australskom gastro portalu Chef’s Pencil. Radi se o suradnji koju je na australskom tržištu pokrenula Hrvatska turistička zajednica s ciljem promocije hrvatske gastronomije, chefova i regionalnih gastro specijaliteta.
“Nakon što smo na Chef’s Pencil platformi uspješno prezentirali bogatstvo i kvalitetu hrvatske gastronomije, fokus naše suradnje sada je na predstavljanju poznatih hrvatskih chefova koji putem svojih originalnih recepata predstavljaju naše najznačajnije gastro regije.
U vrijeme kada smo Australcima i mnogim gostima s dalekih tržišta teško dostupni, ovo je jedan od načina putem kojeg zadržavamo vidljivost Hrvatske te istovremeno predstavljamo bogatstvo naše gastro ponude“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
Prvi je okuse Kvarnera predstavio Deni Srdoč, najmlađi chef s Michelinovom zvjezdicom, podijelivši svoju priči, Marko Gajski otkrio je kako je sudjelovanje u Masterchefu označilo početak njegovog puta posvećenog vrhunskoj gastronomiji.
Na Chef’s Pencil platformi predstavit će se i chef Bruno Vokal iz zagrebačkog Noela, potom Marina Gaši, vlasnica restorana Marina u Novigradu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu