Nove informacije iz Stožera: Još 77 ljudi ima koronavirus, ukupno ih je 867

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2020. u 14:04
Foto: POOL/FAH

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom.

Ministar Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata imamo 77 novooboljelih. Ta je brojka ista kao i prethodni dan, nema značajnijeg povećanja. 867 je ukupno bolesnika. Na respiratoru su 32 bolesnika, 5 je novih. Preminulih je i nadalje 6, u zadnjih 48 sati nema novih preminulih. 67 je opravljenih.

Nakon inicijalnog šoka koji je zadesio zdravstveni sustav, potresa i preustroja, hrvatski zdravstveni sustav vraća se u svoju normalu. I nadalje poduzimamo pojačane mjere sigurnosti za bolesnike i djelatnike, rekao je Beroš.

Potres nije pogoršao situaciju

Krunoslav Capak kazao je da je napravljena prva analiza nakon potresa u Zagrebu. Pokazalo se da nema dodatnog rasta oboljevanja od koronavirusa u Zagrebu koje bi bilo posljedica potresa.

Što se tiče dobne strukture zaraženih, nije se promijenila u odnosu na početak. “Imamo 41 osobu koja je mlađa od 20 godina, 101 koja je starija od 70 godina, od 50 do 59 je najčešća dobna struktura i nakon toga 40 do 49 godina”, kazao je Capak.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) “Dr. Andrija Štampar” od utorka je kao prvi u Hrvatskoj uveo “drive in” dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba.

“Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba”, ističu iz Zavoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close