‘Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je pod nadzorom’: Beroš komentirao i smrtni slučaj u Istri

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2020. u 15:45
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Iako je bolnica u Dubravi poprilično stara, Vili Beroš ističe kako je jedna od “najmlađih” te kako je u vrijeme izgradnje, građena vrlo moderno i suvremeno.

Ministar Beroš rekao je kako će se za borbu protiv koronavirusa, ako bude potrebno, mobilizirat će svi liječnici pa tako i studenti viših godina medicine.

Također, tvrdi kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj pod nadzorom.  Ministar Beroš komentirao je slučaj u Istri gdje je jedna osoba koja je bila u samoizolaciji preminula.

Naime, potvrdio je kako je osoba bila u samoizolaciji, no prema imformacijama kojima trenutno raspolaže ta osoba nije imala značajne simptome zaraze koronavirusom te još uvijek nije izvjesno je li preminula od koronavirusa.

Tvrdi kako će više rezultata iznijeti tijekom današnjeg dana.

KB Dubrava još uvijek se priprema za prijem najtežih slučajeva zaraze koronavirusa, tvrdi ministar Beroš.

Iako je bolnica u Dubravi poprilično stara, Vili Beroš ističe kako je jedna od “najmlađih” te kako je u vrijeme izgradnje, građena vrlo moderno i suvremeno. Njezina je glavna mana zastarjela ventilacija, no smatra kako se taj problem može riješiti. U toj će se bolnici liječiti najrizičniji bolesnici, kojima su potrebni respiratori i ventilatori.  Iako je početni plan bio bolesnike razvrstati u više bolnica, na njihove intenzivne odjele, na primjeru Italije naučeno je kako taj plan nije dobar. Beroš ističe da je zbog toga u Italiji bolest ušla u sve zdravstvene institucije.

Komentirajte prvi

New Report

Close